Ommelanderwijk

Website van het Veenkoloniale dorp Ommelanderwijk en Numero Dertien

Veendammers helpen de mensen in Oekraïne

Op het nieuws zien we de gevolgen van de vreselijke oorlog in Oekraïne. Veel onschuldige burgers zijn slachtoffer van deze oorlog. Het is meer dan ooit de tijd om de mensen in Oekraïne te helpen.

Veendam gaat helpen!!
Aankomende dinsdag 8 maart wordt er door de kerken in Veendam en Wildervank een inzamelingsactie gehouden voor de mensen in Oekraïne.

“Het gaat vooral om houdbare eetwaren, dekens, slaapzakken, luiers en verzorgingsproducten” aldus Maikel-Owen van Deest, 1 van de initiatiefnemers van deze Veendammer actie. Bij de verzorgingsproducten gaat het vooral om: wasmiddel, wc papier, maandverband, tampons, luiers, shampoo, tandpasta, tandenborstel, handdoeken, vochtige doekjes, deodorant, haarkam/borstel, pleisters, paracetamol, nieuw ondergoed en sokken.

Iedereen kan spullen komen inleveren. Inmiddels heeft de organisatie vanuit Oekraïne bericht ontvangen dat kleding genoeg aanwezig is. Jassen zijn wel zeer welkom!

Veendammers die spullen beschikbaar willen stellen kunnen aanstaande dinsdag 8 maart deze langsbrengen bij kerkgebouw de Kandelaar aan de Ds. Kuyperstraat 46 in Veendam. Van 10:00 tot 17:00 uur zijn hier mensen aanwezig om spullen te sorteren en te ontvangen.

Aan het einde van de dag worden alle spullen naar Musselkanaal gebracht waarna ze vrijdag 11 maart met een grote trailer gebracht worden naar Oekraïne. Er is een samenwerking met mensen uit Oekraïne. Dat betekent dat de spullen terecht komen daar waar ze voor bedoeld zijn.

“We zijn blij dat Iwona Blecharczyk Trucking Girl, bekend van internationale tv, zich heeft aangesloten bij de actie en de hulpgoederen kosteloos gaat vervoeren naar de Oekraïense grens met haar bedrijf Imagination Transport” aldus Van Deest. Vanuit daar wordt ingezet op kleiner transport om zo de mensen in Oekraïne te bereiken.

Voor vragen kunnen mensen contact opnemen met de organisatie via hulpuitveendam@gmail.com