Ommelanderwijk

Website van het Veenkoloniale dorp Ommelanderwijk en Numero Dertien

Buurtpreventie-App

Buurtpreventie-App Ommelanderwijk Zuidwending Veilig (OZV)

De buurtpreventie-app OZV is opgericht om de veiligheid en de leefbaarheid in Ommelanderwijk, Numero Dertien en het naburige Zuidwending goed te houden en waar mogelijk te kunnen verbeteren. We zijn aangesloten bij de landelijke WhatsApp Buurt Preventie (WABP).

In de buurtpreventie-app zijn alle straten in het verspreidingsgebied van het Tonkeltje meegenomen. Veel van onze inwoners hebben de buurtpreventie-app inmiddels gevonden, maar dat willen we graag uitbreiden om zoveel mogelijk mensen in een keer te kunnen waarschuwen.

Waar is de buurtpreventie-app voor?
De buurtpreventie-app is ervoor om meldingen door te geven van bijvoorbeeld een onbekend persoon of voertuig die zich opvallend gedraagt. Bij het doorgeven van een dergelijke gedraging is het belangrijk om een duidelijke beschrijving van de persoon (indien het om een voertuig gaat graag het kenteken type auto kleur en aantal inzittenden) door te geven.

Waar is de app niet voor?
Voor de melding van vermiste of gevonden huisdieren is deze app nadrukkelijk niet bedoelt. De buurtpreventie-app is ook geen marktplaats. Dit soort zaken kunt u melden via de Facebook- en Instagrampagina Ommelanderwijk , Team HELD of AMIVEDI.

Wil je graag deelnemen aan de buurtpreventie-app om onze dorpen veilig te houden en/of veiliger te maken dan kun je een mail sturen naar buurtpreventie-app@ommelanderwijk.com onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer met het verzoek om aan de app deel te nemen.

Je ontvangt dan een mail van de beheerder met de voorwaarden van de WAPB en de aanvullende basisafspraken. Indien je hiermee akkoord dan reageer a.u.b. op de mail met de voorwaarden en dan wordt je zo snel mogelijk toegevoegd.

Alles wat in de buurtpreventie-app gemeld word blijft in de buurtpreventie-app. Alleen de politie krijgt inzage in de app indien zich incidenten voordoen om zo een duidelijk beeld te krijgen.