Ommelanderwijk

Website van het Veenkoloniale dorp Ommelanderwijk en Numero Dertien

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Ommelanderwijk op NPO1!

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart: Veendam en Ommelanderwijk op NPO1

We hebben een mooi nieuwtje die we graag met onze inwoners delen! Op woensdagavond 16 maart zullen de verkiezingsuitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt worden. Zoals inmiddels traditioneel is geworden, zal de NOS op NPO1 de uitslagen gedurende de avond volgen.

Ook op Radio 1 zal er aandacht aan worden geschonken in een serie over verkiezingsreportages. In de uitslagen-uitzending vanaf 20.30 uur op NPO1 op 16 maart zelf is Veendam een van de zeven gemeenten die centraal staan. Daar hoort ook een exit poll van IPSOS bij. Met een introductiefilmpje (afgelopen dinsdag en woensdag al opgenomen, onder meer in Ommelanderwijk), een gesprekje met de burgemeester Link en na afloop een eerste reactie vanuit het gemeentehuis.

Later op de avond wordt er waarschijnlijk nog een keertje live terug geschakeld naar Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal treedt dinsdag 15 maart op in (hoogstwaarschijnlijk) zowel het programma De Stemming (NPO1, 19.00-19.50 uur) als Het Debat (20.30-22.00 uur). Het eerste wordt gepresenteerd door Winfried Baijens. Het gaat om een magazine-achtig programma met uitsluitend lokale politici.

Het debat na het 8 Uur Journaal is tussen de landelijke kopstukken van de vier coalitiepartijen en de vier grootste oppositiepartijen. Maar het begint met een gesprek met vier lijsttrekkers van lokale partijen, over de rol van lokale partijen in de gemeentelijke politiek en bij deze verkiezingen, dit onder leiding van Rob Trip.