Ommelanderwijk

Website van het Veenkoloniale dorp Ommelanderwijk en Numero Dertien

Informatiebijeenkomst CORRE Energy

CORRE Energy organiseert samen met zoutwinner Nobian wederom twee informatie bijeenkomsten over de stand van zaken rond het opslaan van perslucht in de zourholtes onder onze dorpen Deze vinden plaats op 26 juni in dw Kiepe in Nieuwe Pekela en op 27 juni in Dorpshuis de Wending in Zuidwending, aanvang in belde gevallen om 19u30.

Tegenwind
Corre Energy heeft te maken met tegenwind vanuit de gemeenten Pekela en Veendam en ook tijdens eerdere bijeenkomsten in o.a. De Stainkroeg is het project door onze inwoners niet met enthousiasme ontvangen.

Zowel de gemeente Veendam als Pekela hebben aan staatsecretaris Vijlbrief van Mijnbouw laten weten af te willen van de plannen van de Brits-Nederlandse onderneming.

De gemeenten voelen zich buitenspel gezet omdat Corre Energy voor vergunningen via de Rijkscoördinatieregeling rechtstreeks een beroep op het Rijk wil doen. Corre Energy is volgens Pekela en Veendam bovendien slordig in de communicatie en ook doet het bedrijf te weinig om draagvlak onder omwonenden te krijgen.

Het lijkt er op dat zoutbedrijf Nobian zich desgewenst wel voor het karretje van CORRE laat spannen. Het is dan ook belangrijk om vanuit onze gemeente en Pekela een krachtig tegengeluid te laten horen, ook nu de Raad van State bij een ander zoutwinningsproject (Nedmag) een streep door het winningsvoornemen heeft gezet en de gevolgen van persluchtopslag voor onze huizen en bedrijven onvoldoende zijn onderzocht.