Ommelanderwijk

Website van het Veenkoloniale dorp Ommelanderwijk en Numero Dertien

Bericht van Burgemeester Link

Hoewel wij allemaal dachten op de weg terug te zijn, moeten wij nu toch weer een stap terug zetten. Ik heb de persconferentie over corona met gemengde gevoelens gevolgd. De hoge cijfers vragen om maatregelen. Vooral voor de zorg. Maar ik begrijp ook dat de maatregelen wederom veel vraagt van ons allemaal.

Zorg
De komende weken worden niet gemakkelijk. Maar het is belangrijk dat wij ons aan de maatregelen houden. De genomen maatregelen zijn heel hard nodig om de verspreiding van het coronavirus te beperken en de zorg te ontlasten. In de ziekenhuizen wordt onafgebroken doorgewerkt, ook door inwoners van onze gemeente. Het voortduren van de pandemie vraagt veel van deze medewerkers. Het is belangrijk dat wij hen allemaal steunen en waarderen voor het belangrijke werk dat zij doen.

Samen
Veel inwoners hebben begrip voor het verstevigen van de maatregelen, maar er is ook duidelijk een behoefte aan meer vrijheid. Sommige mensen zijn tegen alle maatregelen, een voorzichtige groep wil juist liever strengere maatregelen, maar de meesten van ons zitten daar ergens tussenin. Hoe langer het duurt, des te ingewikkelder wordt het om de regels te volgen. De tegenstelling roept veel emoties op. Ga niet tegenover elkaar staan, maar respecteer ieders mening. Ook al is deze niet hetzelfde. We moeten het uiteindelijk samen doen. Alleen dan kunnen wij dit virus verslaan.

Met vriendelijk groet,

B.H.M. Link
Burgemeester gemeenten Veendam.

Burgemeester B.H.M. Link (foto: gemeente Veendam)